Leerlingen speciaal onderwijs ondanks uitdagingen weer naar school

Leerlingen speciaal onderwijs weer naar school

Het leerlingenvervoer voor het speciaal onderwijs is dit schooljaar alsnog van start gegaan, hoewel de voorbereidingen allesbehalve vlekkeloos verliepen. De aanbesteding van het doelgroepenvervoer liep vertraging op door bezwaren van vervoersbedrijven en een fout in de beoordeling van de inschrijvingen. Tijdens deze beoordeling werd een vormfout gemaakt, waardoor de aanbesteding niet rechtsgeldig kon worden afgerond. Dit leidde tot een vertraging, en de nieuwe contracten kunnen daardoor pas per 1 januari 2025 ingaan​​.

Tot die tijd verzorgt vervoerder Willemsen de Koning het vervoer in een overbruggingsperiode. De gemeente en de vervoerder moesten op het laatste moment een tijdelijke oplossing bedenken, wat extra druk legde op de organisatie door het landelijke chauffeurstekort. De eerste twee dagen werden zes kinderen niet of niet op tijd naar school gebracht​. Ouders hebben dit tijdelijk opvangen, en de overige 174 leerlingen werden wel vervoerd.

Kwetsbare situatie

De gemeente doet haar uiterste best om het vervoer goed te organiseren en vraagt ouders om mee te denken over oplossingen. Zo wordt er bijvoorbeeld geopperd om rijbeurten te regelen tussen ouders als tijdelijke oplossing. Ook is er compensatie beschikbaar voor ouders die (deels) zelf het vervoer op zich nemen​.

Ondanks de late start is het vervoer voor alle leerlingen inmiddels op orde. Wel blijft de situatie kwetsbaar, omdat er geen extra chauffeurs zijn om uitval door ziekte op te vangen. De gemeente roept ouders op om flexibel te blijven tot het nieuwe contract in januari van kracht wordt​.



Gemeentebijzonder onderwijsleerlingenvervoer


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×