Bedrijfspand Mijdrecht gesloten na oplichtingspraktijken

Bedrijfspand Mijdrecht gesloten na oplichtingspraktijken

Op 9 september heeft de burgemeester een bedrijfspand aan de Vermogenweg in Mijdrecht tijdelijk laten sluiten vanwege digitale criminaliteit. Het pand werd gebruikt als callcenter, waar medewerkers mensen telefonisch oplichtten met babbeltrucs. Ook trof de politie een wapen aan. Het pand blijft drie maanden gesloten.

De politie onderzocht het pand op 12 juli, na aanleiding van een lopend onderzoek in Amsterdam. Tijdens het onderzoek bleek dat het pand werd gebruikt voor oplichtingspraktijken. Op basis van het politierapport besloot de burgemeester het pand voor drie maanden te sluiten. De eigenaar van het pand is hierover geïnformeerd.

Burgemeester Divendal licht toe: “Digitale criminaliteit is een vorm van ondermijning. Wij streven naar een veilige omgeving voor onze inwoners. Elke vorm van ondermijning is dan ook ontoelaatbaar. Dat geldt ook voor andere criminele activiteiten zoals verboden wapenbezit. Daar treden wij streng tegenop.”

De sluiting maakt deel uit van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijnende criminaliteit, waarbij gemeente, politie en het Openbaar Ministerie samenwerken.

Inwoners die vermoedens hebben van misstanden kunnen dit melden via 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of meldmisdaadanoniem.nl.



Mijdrechtpolitie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×