Demmerik en Fokkersbruggetje weer open na groot onderhoud

Demmerik en Fokkersbruggetje weer open na groot onderhoud

Na drie maanden werk is de Demmerik in Vinkeveen weer toegankelijk voor al het verkeer. Op 13 september werd de weg officieel heropend, samen met de onthulling van de nieuwe naam voor de brug: het Fokkersbruggetje. Deze naam werd al jaren gebruikt door de buurt. Omwonenden en betrokkenen vierden deze mijlpaal tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De brug was verzakt en moest vervangen worden. Tijdens de werkzaamheden moesten fietsers en wandelaars oversteken via een ponton. Overig verkeer werd omgeleid. De nieuwe brug heeft dezelfde doorvaarthoogte, maar de weg is nu breder voor meer rijcomfort.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zorgden vanaf 17 juni voor de nodige hinder. Fietsers en wandelaars konden door de bouwplaats, maar gemotoriseerd verkeer volgde een omleiding. Inmiddels is de bestrating volledig vernieuwd en is de weg ingericht als een 30-kilometerzone voor meer veiligheid en leefbaarheid. In 2025 krijgt het asfalt aan de zijkanten een andere kleur voor beter zicht.

Wethouder Anja Vijselaar: “Het project had impact op ondernemers en verkeer, maar we hebben nu een veilige en leefbare weg.”

Buurtbus rijdt weer normaal

Buurtbus 526 rijdt sinds de afronding van de werkzaamheden weer zijn vaste route. Door de bouw van het Fokkersbruggetje moest de bus tijdelijk omrijden, maar nu is de reguliere dienstregeling hersteld.



Vinkeveendemmerikvervanging fokkersbruggetje


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×