Huiswerkcafé - Rust en ondersteuning voor leerlingen uit Mijdrecht 

Huiswerkcafé: rust en ondersteuning voor leerlingen

Speciaal voor leerlingen die wat extra hulp nodig hebben of een rustige plek zoeken om huiswerk te maken, biedt het Huiswerkcafé van Jongerenwerk wekelijkse passende ondersteuning.

Vanaf 2 oktober kunnen scholieren uit Mijdrecht elke woensdagmiddag terecht bij drie verschillende huiswerkklasjes. Deze duren een uur en starten om half drie. Leerlingen worden ingedeeld op basis van leeftijd en hun hulpvraag. Tijdens het uur werken zij zelfstandig, terwijl vrijwilligers rondlopen om te ondersteunen waar nodig.

Het Huiswerkcafé helpt leerlingen achterstanden in te halen en voorkomt schooluitval. Zo krijgen jongeren een betere kans op succes, wat hun toekomstperspectief verbetert. Ook bevordert het initiatief de sociaal-emotionele ontwikkeling van de jongeren.

Er is geen Huiswerkcafé tijdens schoolvakanties. Jongeren moeten hun eigen boeken en schriften meenemen, zodat de vrijwilligers goed kunnen aansluiten op de specifieke vragen. Heb je je huiswerk af of even pauze nodig? Dan kan er gepoold, getafeltennist of gedart worden.

Nog enkele plekken vrij!

Wil je je zoon of dochter aanmelden? Dat kan nog via WhatsApp (0657290149). Wees er snel bij, want er zijn al 23 inschrijvingen. Wil je als vrijwilliger helpen bij een van de klasjes? Neem dan contact op via c.zijl@stdb.nl.



Mijdrechthuiswerkbegeleidingjongerenwerk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×