De Ronde Venen opnieuw onderscheiden als dementievriendelijke gemeente
Wethouder Maarten van der Greft ontvangt het certificaat Dementievriendelijke gemeente uit handen van Adri Koersvelt van Alzheimer Nederland-Westelijk Utrecht

Gemeente opnieuw erkent als dementievriendelijk

Vijf jaar na de eerste erkenning bevestigt Alzheimer Nederland opnieuw dat De Ronde Venen bovengemiddeld scoort op alle aspecten van dementievriendelijkheid. De gemeente werd beoordeeld op acht punten, waaronder kennis, mantelzorgondersteuning en wonen met dementie. De resultaten laten zien dat niet alleen aan alle eisen wordt voldaan, maar op veel vlakken zelfs beter wordt gescoord dan vergelijkbare gemeenten.

In 2017 startte het project Dementievriendelijke gemeente, met als doel inwoners met dementie en hun mantelzorgers beter te ondersteunen. In 2019 kreeg de gemeente de officiële titel van Alzheimer Nederland. Sinds de afronding van het project in 2023 zet Mantelzorg De Ronde Venen de activiteiten voort. Dementievriendelijkheid wordt daarnaast meegenomen in belangrijke plannen, zoals de woonzorgvisie en de Inclusie-agenda.

Wethouder Maarten van der Greft (Ouderenbeleid) reageert trots: “Het is voor ons ontzettend belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. We hebben de afgelopen jaren veel werk verzet om een goede basis te leggen en bouwen daarop verder. Dat we boven verwachting goed scoren, maakt ons meer dan tevreden.”

Het aantal inwoners met dementie blijft in de toekomst toenemen. Momenteel hebben naar schatting 900 inwoners dementie, maar dat aantal verdubbelt naar verwachting in 2050. De gemeente blijft zich daarom inzetten om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen.



De Ronde VenenNieuwsalzheimerdementievriendelijk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×