Fietstunnel onder N201 komt er toch

Fietstunnel onder N201 komt er toch

Er komt definitief een fietstunnel onder de N201 bij Mijdrecht. Dit besluit werd op 3 oktober genomen door Provinciale Staten, ondanks een eerder voorstel van Gedeputeerde Staten om de tunnel te schrappen. Dit besluit betekent goed nieuws voor fietsers in de regio, vooral op het gebied van verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

De tunnel zorgt ervoor dat fietsers veilig de drukke N201 kunnen oversteken, iets wat hard nodig is met de verwachte groei van het aantal woningen en het nieuwe bedrijventerrein. “We zijn heel blij met het besluit van de provincie en het brede draagvlak. Het is van groot belang dat er een veilige kruising met de nieuwe N201 voor fietsers komt,” zegt wethouder Anja Vijselaar. Zij benadrukt dat de beslissing op het juiste moment komt, aangezien er straks dagelijks zo’n 750 scholieren, forenzen en recreatieve fietsers gebruik van zullen maken.

De aanleg van de tunnel maakt deel uit van de grotere plannen om de N201 bij Mijdrecht te verleggen. De provincie wil de bocht in de weg verwijderen om de doorstroming te verbeteren. Met de aanpassing van de weg komt er tevens ruimte voor uitbreiding van het bedrijventerrein.

Hoewel de provincie de tunnel eerder wilde schrappen vanwege de kosten, overtuigde een eigen onderzoek van de gemeente De Ronde Venen Provinciale Staten van het nut van de tunnel. Belangrijke argumenten waren het aantal te voorkomen verkeersslachtoffers en de verwachte groei in fietsverkeer.

De werkzaamheden voor de tunnel starten naar verwachting in 2026 en de oplevering staat gepland voor 2028.



GemeenteMijdrechtfietstunnel n201


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×