Jeugdbrandweer rukt uit met groot materieel in Mijdrecht

Jeugdbrandweer rukt uit met groot materieel in Mijdrecht

In samenwerking met de korpsen uit Amstelveen en Vinkeveen nam de jeugdbrandweer van Mijdrecht afgelopen zaterdag deel aan een grootschalige oefening. Hierbij bootsten ze een brand na in een ‘zorgcentrum’.

Met vier tankautospuiten, een autoladder en diverse andere ondersteunende voertuigen werkten de jeugdbrandweerlieden samen om het incident onder controle te krijgen. Ze moesten snel handelen om ‘slachtoffers’ te redden en de brand meester te maken. Ervaren professionals, zoals brandweerofficieren en medewerkers van de ambulancedienst, hielden toezicht.

De oefening had als doel de samenwerking tussen de verschillende korpsen te verbeteren en de jeugd ervaring op te laten doen met brandbestrijding in complexe situaties. Normaal werken de jeugdkorpsen met maximaal twee tankautospuiten, maar deze keer werden ze extra uitgedaagd met een opschaling naar vier.

Oefenleider Henny Versluis, tevens jeugdleider, blikt tevreden terug: “Dankzij de uitstekende samenwerking tussen de bevelvoerders en hun ploegen werd dit complexe incident op voortreffelijke wijze opgelost.” In totaal waren er zo’n 46 mensen betrokken bij deze oefening. “Zonder hun vrijwillige inzet was dit niet gelukt,” aldus Versluis.

Bron: Veiligheidsregio Utrecht



Mijdrechtjeugdbrandweer mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×