Informatiepunt Digital Overheid

Inloopspreekuur voor hulp bij online overheidszaken

Steeds meer zaken regel je tegenwoordig digitaal: het verlengen van een rijbewijs of het aanvragen van toeslagen. Niet iedereen vindt dit eenvoudig. Gelukkig biedt de Bibliotheek hulp voor wie moeite heeft met het gebruik van de computer en DigiD.

Neem Henk (76) bijvoorbeeld: hij wilde zijn rijbewijs verlengen, maar wist niet hoe hij de vereiste gezondheidsverklaring online moest invullen. Een medewerker van de Bibliotheek hielp hem stap voor stap verder en twee maanden later was zijn rijbewijs verlengd.

Naast rijbewijzen helpen de medewerkers van de Bibliotheek bij allerlei andere zaken, zoals het maken van een afspraak bij de gemeente, het aanvragen van toeslagen of het overstappen naar een andere verzekering. De medewerkers zijn getraind om mensen op weg te helpen en leren hen ook hoe ze voortaan zelf deze taken veilig kunnen uitvoeren.

Het spreekuur is elke maandag van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Mijdrecht. Loop gerust binnen zonder afspraak, maar bellen kan ook: 0297 – 281 476. Deze service is gratis en ook niet-leden van de Bibliotheek zijn welkom.



AlgemeenMijdrechtBibliotheekdigitale overheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×