Utrechtse fietsroutes krijgen opfrisbeurt
Gedeputeerde Rob van Muilekom plaatst symbolisch het eerste bord.

Utrechtse fietsroutes krijgen opfrisbeurt

De provincie Utrecht gaat deze winter het fietsknooppuntennetwerk vernieuwen en uitbreiden. Vanaf voorjaar 2025 kunnen fietsers gebruikmaken van een opgefrist netwerk met nieuwe bewegwijzering en enkele verbeterde trajecten. Het netwerk breidt uit naar meer dan 1.850 kilometer, een toename van 350 kilometer ten opzichte van het huidige netwerk. Dit sluit aan bij de veranderingen in de omgeving, zoals nieuwe woonwijken en verbeterde fietspaden.

Het grootste deel van de bestaande routebordjes en infopanelen wordt vervangen, waarbij ook nieuwe routes zijn toegevoegd. Jeroen van Noort, manager van Routebureau Utrecht, zegt: “Een revisie van de bewegwijzering is een goed moment om het netwerk tegen het licht te houden. Hierbij zijn trajecten gewijzigd, komen te vervallen of zijn juist betere routes toegevoegd.”

Voor fietsers binnen onze gemeente verandert er weinig. De Veen en Vecht fietsroute blijft grotendeels hetzelfde, met enkele extra knooppunten verderop in het traject. De geplande werkzaamheden starten in de winter en zullen naar verwachting een half jaar duren. Door het werk in de wintermaanden uit te voeren, wordt de overlast voor fietsers zoveel mogelijk beperkt.

Gedeputeerde Rob van Muilekom voegt toe: “Mooi dat het fietsroutenetwerk wordt vernieuwd én verbeterd. Naast het dagelijkse gebruik van de fiets voor werk of school, bieden we onze inwoners en bezoekers graag volop mogelijkheden om de provincie in hun vrije tijd op de fiets te verkennen.”

Meer informatie over de vernieuwde routes en de voortgang van de werkzaamheden is te vinden op routesinutrecht.nl.

Bron: Provincie Utrecht



Algemeenfietsroutes


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×