Bibliotheken AVV en HGH gaan samen verder als Bibliotheek Utrechtse Venen
Bestuurders AVV en HGH Eric de Haan en Hester van Beek

Bibliotheek Utrechtse Venen als hart van de gemeenschap

De Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (AVV) en de Bibliotheek Het Groene Hart (HGH) slaan vanaf 1 januari 2025 de handen ineen onder de naam Bibliotheek Utrechtse Venen. Dit biedt hen meer mogelijkheden om inwoners te ondersteunen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ontmoeting en digitale vaardigheden. “De fusie was een logische stap,” zegt Eric de Haan, directeur-bestuurder van AVV. “We willen onze rol als verbindende factor in de gemeenschap versterken. Door samen te werken, ontwikkelen we meer slagkracht en bouwen we aan een robuuste organisatie die beter kan inspelen op wat inwoners nodig hebben.”

Hester van Beek, interim-directeur van HGH, ziet veel kansen om intensiever samen te werken met scholen en welzijnsorganisaties. “We willen dat iedereen zich welkom voelt. Deze fusie geeft ons de mogelijkheid om intensiever samen te werken met scholen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld meer activiteiten organiseren voor kinderen, zoals ‘BoekStart’ en programma’s voor leesbevordering op basisscholen.”

Met deze stap willen de bibliotheken hun maatschappelijke rol nog verder versterken. “Al onze vestigingen blijven gewoon open. Sterker nog, ze worden nog meer het hart van de gemeenschap, waar iedereen welkom is en de ruimte krijgt om te leren en te groeien,” aldus Van Beek.

Inwoners met vragen of die meer informatie willen, kunnen terecht op de websites van beide bibliotheken of langsgaan bij een vestiging in de buurt.



NieuwsBibliotheek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×