Lekker griezelen tijdens Halloween?

Het is bijna 31 oktober en Halloween staat weer voor de deur. Dit jaar valt het feest midden in de herfstvakantie, waardoor de jaarlijkse optocht in Abcoude en de schoolactiviteiten niet doorgaan. Toch laat niet iedereen zich ervan weerhouden om er een griezelige avond van te maken. Zo versiert Daniëlle al jaren haar voortuin met spannende details, iets waar haar kinderen ieder jaar weer naar uitkijken. “Toen ik opgroeide was Halloween heel levendig. Het was voor kinderen een feest om verkleed langs de deuren te gaan om snoep op te halen. Het snoep was niet aan te slepen!”

Zelf is ze fan van horrorfilms en houdt ze van de spanning en het griezelaspect van Halloween. “Voor jongeren vanaf een jaar of 14 is dat super leuk, maar het hoeft niet altijd eng te zijn,” zegt ze. “Mijn jongste dochter gaat dit jaar als Wednesday, en vorig jaar was ze verkleed als Hermelien van Harry Potter. Het gaat vooral om de gezelligheid en het plezier van verkleden, niet per se om de horror.”

Voor de versieringen kiest ze geen vast thema, maar varieert ieder jaar. “De heks is er weer bij, maar nieuw dit jaar zijn de spinnen die overal in de tuin verstopt zitten. Helaas geen pompoenen, want de oogst viel tegen.” Kinderen die langs school lopen, blijven nieuwsgierig staan, willen de heks aanraken of zoeken naar de spinnen. “Dat maakt het al helemaal de moeite waard,” reageert ze.

Halloween bij ons ooit zo populair als in Amerika?

Hoeveel kinderen er precies langskomen voor snoep, valt wat tegen. “Hooguit tien kinderen komen langs de deuren. Maar ik verwacht dat Halloween de komende jaren groeit, al zal dat tijd kosten.”

Naast de decoraties thuis viert ze het feest samen met vrienden en familie. Iedereen neemt wat te eten mee, volledig in stijl. “We hebben angstaanjagende cupcakes, mummie-knakworsten en meer van dat soort spannende hapjes,” vertelt ze. Zo maken ze er een gezellige avond van.

Ze hoopt dat Halloween uiteindelijk net zo groot wordt als andere Amerikaanse feestdagen die hier populair zijn geworden. “Het is een feest voor iedereen, jong en oud. Of je nu van griezelen houdt of gewoon verkleed langs de deuren gaat voor snoep, het blijft een leuke traditie.”



AlgemeenMijdrechthalloween

Meer in dossier halloween

Meer in dossier halloween


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×