23e zege dit seizoen voor lorena wiebes

Binche (B)/Mijdrecht – Wielrenster Lorena Wiebes uit Mijdrecht heeft haar seizoen in stijl afgesloten. De Mijdrechtse won de Belgische koers Binche-Chimay-Binche.

Met een vlammende sprint hield ze iedereen achter zich. Landgenote Marjolein van ’t Geloof werd tweede, de Finse Anniina Ahtosalo derde. De 23-jarige Wiebes werd op het lastige hellende kasseienstuk kort voor de finish door haar ploeggenoten voorin gehouden. Daarna maakte de Europese kampioene het van kop af af.

Het was haar 23e overwinning van dit jaar, waarin ze onder meer twee etappes in de Tour de France won. De wedstrijd in Belgiƫ was ook haar laatste in dienst van Team DSM. Volgend seizoen rijdt Wiebes voor SD Worx.

GemeenteMijdrechtNieuwsSport23e zegeBinche-Chimay-Binchegemeente de ronde venenlorena wiebesMijdrechtrtv ronde venensd worxSportteam dsmwielrennenwielrennen vrouwen