DEZE WEEK IN NIEUWSRONDE 23 (ELK HELE UUR)

Deze week in Nieuwronde 23:   ++   Zonsverduistering bekijken vanuit eigen tuin   ++  Woningbouw opgave voor De Ronde Venen   ++   Tafelgesprek over energie door Duurzaam jong DRV   ++   Zonnehuispenning voor de “Blijf actief groep”

++   10 juni was voor sterrenwachter Roland Taams een bijzondere dag met een gedeeltelijke zonsverduistering. Een uitgelezen mogelijkheid om dit met zijn nieuwe sterrenwacht vast te leggen.

++   De nood is hoog en de opdracht tot bouwen urgent. Onze buitengebieden lijken uitermate geschikt voor woningbouw denkt het Economisch Instituut voor de Bouw.

++   Er is veel gezegd en ingesproken over zonnevelden en windmolens in De Ronde Venen. Toch organiseert Duurzaam Jong nog een tafelgesprek voor meer duidelijkheid voor dat een raadsbesluit valt. Is dat nog wel nodig?

++   De ‘blijf actief groep ’voor kwetsbare ouderen in Abcoude bestaat al meer dan 10 jaar. Ook tijdens de lockdown is men actief gebleven. Ciska Dols en Jolien Post kregen er de Zonnehuis Penning voor.


advertentie