FIETSEN MET EEN MISSIE

Regio - Corona bleek twee kansen met zich mee te brengen voor de 57-jarige Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat nu iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland Op 25 mei stapt Evelien in Zwolle op een – via Facebook te volgen – fiets bij Nazorgcentrum IntermeZZo, om vervolgens in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Met haar fietstocht hoopt Evelien € 75.000 op te halen.

Dat de fietstocht bijzonder wordt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk. 

Op 4 juni a.s. zal zij rond 12:30 uur bij ’t Anker aan de Karekiet 49, Mijdrecht langskomen. Wethouder Rein Kroon (o.a. Ruimtelijke Ordening) zal haar mede verwelkomen. Evelien start die dag in Alphen aan den Rijn en na het bezoek aan 't Anker fietst ze richting Woerden.

Mocht u haar actie willen steunen dan kunt u ook rechtstreeks ’t Anker steunen door een bijdrage te storten op bankrekeningnummer IBAN NL91 RABO 01952111 11. 

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere actie op  https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk.


advertentie