FORT BIJ ABCOUDE OPEN IN DE WEEKENDEN

Abcoude - De poorten van het Fort bij Abcoude gaan vanaf zaterdag 20 november a.s. voor voorlopig zes weken open voor het publiek. Inwoners van Abcoude en omgeving kunnen vanaf deze datum van 10:00 tot 16:00 uur op de zaterdag en de zondag een ommetje maken over het fort. Vrijwillige poortwachters zorgen voor het openen en sluiten van de poorten.

Deze tijdelijke openstelling hoopt Natuurmonumenten, samen met de vrijwilligers, voort te kunnen zetten totdat een nieuwe ondernemer voor het fort is gevonden, die deze taak kan overnemen.

“Natuurmonumenten is blij verrast dat naar aanleiding van onze oproep zich zoveel vrijwilligers hebben aangemeld om mee te helpen met de openstelling van het fort”, vertelt Arjenne Bak, gebiedsmanager Natuurmonumenten. “We hopen met de openstellingen tegemoet te komen aan de behoefte van de bewoners van Abcoude en omgeving om op het fort te wandelen en te genieten van de rust en natuur. De openstellingen van Fort bij Abcoude kunnen een succes worden als bezoekers het UNESCO Werelderfgoed met respect behandelen.” Na zes weken evalueert Natuurmonumenten, samen met de poortwachters, de openstelling.

Op Fort bij Abcoude staat natuur, cultuur en rust voorop. Natuurmonumenten vraagt bezoekers dan ook zich aan de regels te houden. Honden aan de lijn, poep opruimen, op de paden blijven, afval mee naar huis nemen, geen vuur en versterkte muziek en geen privé-feestjes. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene.

“Forten zijn geen speeltuinen”, legt Bak uit, “Het lijkt misschien leuk en onschuldig om op de hellingen te klimmen, maar veel kinderen realiseren zich niet dat de helling in feite de achterkant van een gebouw is waar je aan de voorkant vanaf kunt vallen.”

Ook poortwachter worden op het Fort bij Abcoude? Vele handen maken licht werk. Wil je ook helpen om Fort bij Abcoude open te stellen op de zaterdag en de zondag? Geef je dan op als vrijwillige poortwachter en stuur een e-mail naar boswachter Olga Ekelenkamp via o.ekelenkamp@natuurmonumenten.nl.


advertentie