Leerlingen julianaschool doen actie 'schoenendoos'

Wilnis – Om het jaar doet de Koningin Julianaschool in Wilnis mee aan de ‘Actie schoenendoos.’ Ook dit jaar zijn veel kinderen weer enthousiast aan de slag gegaan.

Ze mogen zelf bepalen voor wie ze hun schoenendoos vullen. Op de doos schrijven ze of het voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd de inhoud is bedoeld. Thuis wordt de schoenendoos eerst mooi versierd en vervolgens gevuld met schoolspulletjes, speelgoed en andere producten.

Elke schoenendoos bevat in ieder geval schriften, pennen en potloden, maar ook een stuk zeep, tandenborstel, tandpasta en een knuffel. De inhoud kan zelf nog worden aangevuld met speelgoed of praktische spullen zoals sokken of een kunststof drinkbeker.

Hoe mooi is het om in deze tijd iets te geven aan andere kinderen, die leven in moeilijke omstandigheden. De meer dan 60 schoenendozen zijn door juf Elsemarie naar Breukelen gebracht. Vanuit daar ‘reizen’ de dozen verder tot ze op de plek van bestemming zijn.

De leerlingen hopen ze dat veel andere kinderen blij maken. Zij waren in ieder geval trots op het mooie resultaat!



CultuurEconomieNieuwsWilnisactieschoenendoosgemeente de ronde venenjuf elsemariekoningin julianaschool wilnisrtv ronde venenWilnis

Meer in dossier actieschoenendoos

Meer in dossier actieschoenendoos


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×