Opening de beweegtuin in mijdrecht

Mijdrecht – Vrijdag 17 september jl., tijdens de officiële opening van de Nationale Sportweek, is De Beweegtuin in Mijdrecht feestelijk geopend door wethouder Kroon. De Beweegtuin is uitgebreid met twee nieuwe toestellen. Dit is mogelijk gemaakt met behulp van het Rabo Dichtbijfonds en het Lokaal Sportakkoord.

Wethouder Rein Kroon: “De Beweegtuin sluit aan bij het doel om het buiten sporten te stimuleren voor jong en oud. Het is belangrijk dat wij als gemeente sport faciliteren. Sporten is gezond en gezellig en dat is goed voor de sociale cohesie. Met de uitbreiding van de Beweegtuin is het mogelijk om te bewegen in de gemeente op een laagdrempelige manier”.

Pim Jongsma van Tympaan-de Baat en buurtsportcoach Jos Kooijman van Senior Sportief Actief zijn bij het hele traject vanaf het begin betrokken. Jos Kooijman: “Het buiten sporten en bewegen past helemaal in de tijd waar we nu in zitten. Het wordt aan alle kanten gestimuleerd. Dankzij de goede samenwerking tussen Tympaan-De Baat, de gemeente en de buurtsportcoaches heeft de Beweegtuin zijn huidige vorm gekregen. Om het gebruik van de toestellen makkelijker te maken, zijn de oefeningen afgebeeld op een bord. Daarnaast kan met een QR-code een demonstratiefilmpje worden bekeken”.

Het bord is onthuld tijdens de feestelijke opening door wethouder Rein Kroon en Jos Kooijman. Daarna zijn alle toestellen en de QR-code uitgebreid getest door de aanwezigen en belangstellenden. Buurtsportcoaches van Team Sportservice daagden aanwezigen uit voor een potje stoepranden. 

Na het sporten stond voor iedereen een kopje soep klaar in de tuin van de Buurtkamer.  Met de opening van De Beweegtuin is op een mooie manier een start gegeven aan de Nationale Sportweek. Het doel daarvan is iedereen te inspireren zoveel mogelijk te sporten en te bewegen. 

Op de foto: Wethouder Kroon onthult het bord waarop de oefeningen staan afgebeeld.



AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbuiten sportenbuurtcoachesbuurtkamer mijdrechtde beweegtuingemeente de ronde venenjos kooijmanlokaal sportakkoordMijdrechtnationale sportweekpim jongsmarabo dichtbijfondsrtv ronde venensenior sportief actiefSportteam sportservicetympaan de baatwethouder rein kroon

Meer in dossier buiten sporten

Meer in dossier buiten sporten


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×