PIUSSCHOOL ABCOUDE IN ACTIE TEGEN PLASTICSOEP

Kinderen van groep 5 van de Piusschool in Abcoude zijn in actie gekomen tegen de plasticsoep om daarmee walvissen en andere zeedieren te redden. Ze hebben hiervoor zoveel mogelijk plastic flessen ingezameld en klusjes gedaan. Met de lege plastic flessen hebben ze  uiteindelijk ruim 200 euro bij elkaar gespaard. Het geldbedrag wordt gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds (WWF) dat momenteel samen met Zapp Your Planet van televisie omroep EO de plasticjagerscampagne uitvoeren.  

“Het idee om in actie te komen tegen plasticsoep kwam uit de leerlingen zelf. Zij hebben zelf bedacht dat plastic in zee een gevaar is voor zeeschildpadden en walvissen. En wilden graag iets doen om zeeschildpadden en walvissen te redden.” aldus één van de leerkrachten van de Piusschool.

“We willen er bijvoorbeeld voor zorgen dat dierenartsen in de Koraaldriehoek walvissen en andere zeedieren kunnen helpen. Als dat nodig is vliegt een dierenarts naar een dier in nood of wordt een dier in een opvangcentrum verzorgd. De donatie van de kinderen van de Piusschool is dan ook heel erg welkom.” vertelt het Wereld Natuur Fonds.

Statiegeld op kleine plastic flesjes
Vanaf 1 juli is het in Nederland mogelijk om kleine plastic flesjes in te leveren als statiegeldfles. In de aanloop naar deze datum startten het Wereld Natuur Fonds en Zapp Your Planet de campagne ‘Plasticjagers’ en riepen zij alle kinderen op om alvast flesjes te verzamelen. De actie van de Piusschool was daar één van.


advertentie