TAALHUIS DE RONDE VENEN ZOEKT VRIJWILLIGERS

De Ronde Venen - Het Taalhuis De Ronde Venen zoekt vrijwilligers.

Als je je in het buitenland vestigt, is het belangrijk dat je de taal leert spreken, lezen en schrijven. Dan kun je bijvoorbeeld contact maken met je buren, je kunt vrienden maken, je kunt praten met de leerkracht van je kinderen en je hebt betere kansen op de arbeidsmarkt. Kortom, voor een anderstalige die hier komt wonen, is Nederlands leren een must! Of ben je in Nederland geboren en ben je onzeker over je eigen lees- of schrijfvaardigheid? Is het vroeger even anders gelopen op school door bijvoorbeeld ziekte thuis?

Zomaar twee voorbeelden van “taalvragers” die het Taalhuis binnen krijgt. Taalhuis koppelt deze “taalvragers” aan vrijwilligers. Hoe mooi is het dat jij als taalvrijwilliger deze mensen verder kunt helpen met het verwerven en/of verbeteren van de Nederlandse taal?

Het Taalhuis is nu heel hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je hebt hiervoor geen onderwijskundige achtergrond nodig. Het Taalhuis vraagt wel om affiniteit met taal, begrip, geduld en inlevingsvermogen. Je wordt uitgerust met methodes en geïnstrueerd op de taak en dat betekent dat je per week slechts twee uur voor iemand het verschil kan maken.

Het is belangrijk voor anderstaligen dat zij veel kunnen oefenen met spreken. Daarvoor start Taalhuis een Taalcafé op de woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek in Mijdrecht.

Heb jij elke woensdag 2 uurtjes de tijd om je hiervoor als taalvrijwilliger in te zetten, meld je dan aan! Neem contact op met Claudia of met Nici, vrijwilligerscoördinatoren van Taalhuis De Ronde Venen via Taalhuisdrv@stdb.nl. Dan wordt gauw een afspraak gemaakt om wensen en mogelijkheden ten aanzien van dit vrijwilligerswerk te bespreken.


advertentie