VOORMALIG WETHOUDER ERIKA SPIL VOORGEDRAGEN IN TIEL

De Ronde Venen - De voormalige Rondeveense wethouder Erika Spil is kandidaat-wethouder in de gemeente Tiel. De plaatselijke GroenLinks-afdeling heeft haar unaniem voorgedragen. De voordracht kwam na een open sollicitatieronde waaraan alle GroenLinks-leden mee konden doen. Spil wacht daardoor mogelijk niet de definitieve uitslag van de formatie in Voorschoten, waar zij in 2020 wethouder werd, af.

Spil woont in Mijdrecht en werd in april 2020 wethouder in Voorschoten. Ze volgde daar Monique Lamers op die tussentijds op moest stappen. Eerder was Spil ook al wethouder in de gemeenten De Ronde Venen en Bunnik. “In deze gemeenten heeft zij laten zien dat zij zich snel de lokale situatie, dossiers en problemen eigen kan maken, om daar vervolgens mee aan de slag te kunnen gaan”, meldt de Tielse sollicitatiecommissie.

Na de sollicitatieronde volgde een zogenaamd ‘klikgesprek’ met de fractie van GroenLinks in Tiel. “Om te kijken of er een klik was, en die was er vrijwel meteen, waardoor wij het volste vertrouwen hebben dat Erika de juiste dame is om de komende vier jaar wethouder voor GroenLinks te zijn”, aldus de partij die vorige week al afscheid nam van een van de drie raadsleden. Ünal Sözen is opgestapt, behoudt zijn zetel en wil nu een eigen partij oprichten in Tiel.

In Tiel wordt geprobeerd een coalitie te smeden met vijf partijen. De Partij van de Burgers, PvdA, ProTiel, GroenLinks en de VVD.  “De afgelopen weken zijn de formatiegesprekken in een constructieve sfeer verlopen en wij gaan ervanuit dat de afronding ook zo verloopt. Samen met Erika kijken we uit naar een goede samenwerking met coalitie én oppositie.”

Bron: sleutelstad.nl Foto: gemeente Bunnik


advertentie