Vvd stelt vragen over handhaving illegale steigers

De politieke partij VVD De Ronde Venen heeft vragen gesteld aan het college over de handhaving van illegale steigers op de Wilgenlaan in Vinkeveen, waar RTV Ronde Venen gisteren over berichtte. Huurders aan de straat in Vinkeveen hebben onlangs een brief ontvangen van woningcorporatie GroenWest: hun steigers blijken illegaal en na een handhavingsverzoek moeten deze worden afgebroken. Die steigers worden echter al tientallen jaren gedoogd.

De VVD fractie geeft aan verbaasd te zijn over de gang van zaken. Zij willen meer informatie over de plotselinge handhavingsactie. Raadslid Ed Dohle stelt: “Als het zo is dat deze situatie al 50 jaar gedoogd is, en er zelfs door de woningbouwcoöperatie is bijgedragen aan het onderhouden van een steiger of botenhuisje, is zomaar even een brief sturen dat binnen een maand moet worden afgebroken te gek voor woorden”.

Handhaving

In de negen vragen aan het college van wethouders & burgemeester vraagt Dohle namens de VVD wie er eigenaar is van het water achter de Wilgenlaan. Ook wil hij meer informatie over het bestemmingsplan en het gedoogbeleid. Zo stelt hij: “Klopt het dat (veel) van de steigers waar het handhavingsverzoek nu voor nu voor is gedaan al 50 jaar bestaan en hier nooit eerder op gehandhaafd is?”

Daarnaast wordt o.a. de vraag gesteld of het handhavingsverzoek vanuit woningcorporatie GroenWest komt, of vanuit de gemeente. Fractievoorzitter Bart Richter concludeert: “Laat het helder zijn, de VVD is in basis altijd voor handhaving van illegale praktijken maar zonder het gezond verstand te verliezen en op passende wijze”.



NieuwsVinkeveenWaverveenbestemmingsplanhandhavinghandhavingsverzoekillegale steigerssteigersVinkeveen / Waverveenvvdvvd de ronde venenWilgenlaan


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×