WIE WORDT NIEUWE KLIMAATBURGEMEESTER DE RONDE VENEN?

De Ronde Venen - Wie wordt de Klimaatburgemeester van De Ronde Venen? De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om zo de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Het ministerie is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in De Ronde Venen zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’.

Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor de 2022-editie is het ministerie op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters die hun buurtgenoten inspireren.

Het ministerie zoekt voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins, goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert. Ben je een klimaatactie in de straat of wijk gestart met de buren? Ben jij de Klimaatburgemeester uit De Ronde Venen? Of ken je iemand? Geef die op via: www.nkw2022.nl.  

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober a.s. in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen.

Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. Maar het ministerie vraagt ook organisaties hun beste klimaat-beentje voor te zetten. Zijn jullie bezig met het nemen van klimaatbewuste stappen, door CO2-uitstoot te verminderen of energie te besparen, dan kun je je als Klimaatsupporter ook opgeven via www.nkw2022.nl.    

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op bij te dragen aan een beter klimaat, maar ook organisaties in héél Nederland. Van scholen tot MKB-ers en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

Kijk HIER voor onze reportage over de Klimaatburgemeester 2021 voor ons nieuwsprogramma Nieuwsronde.


advertentie