Tweede leven gevonden voorwerpen bij syntus

Regio – In de waan van de dag laten reizigers regelmatig spullen in de bus liggen. Maar wat gebeurt er eigenlijk als die spullen niet worden opgehaald?

Vervoersmaatschappij Syntus Utrecht heeft daar een oplossing voor gevonden. Het gevonden voorwerp krijgt namelijk een tweede leven. Wel zo duurzaam!
Of reizigers nou haastig, goed uitgerust of buiten adem de bus pakken, regelmatig blijven er spullen in de voertuigen liggen. Syntus Utrecht probeert de spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, zoveel mogelijk een tweede leven te geven.

En dat komt vaker voor dan je denkt. Zo zijn er vorig jaar zo’n 8.000 gevonden voorwerpen geregistreerd. Het gaat voornamelijk om kleding, brillen en paraplu’s, maar ook telefoons en zelfs laptops worden in de bussen/treinen gevonden. Gelukkig wordt gemiddeld 40% van de gevonden voorwerpen weer opgehaald door de rechtmatige eigenaar.

Meer dan de helft van de gevonden voorwerpen blijft echter liggen. Veel van deze voorwerpen zijn nog in goede staat en Syntus Utrecht vindt het zonde om ze te laten verdwijnen in de prullenbak. Daarom is het vervoerbedrijf op zoek gegaan naar mogelijkheden voor een tweede leven en zijn er samenwerkingen met goede doelen tot stand gekomen.

Zo gaan in de provincie Utrecht gevonden telefoons naar de inzameling van We-Collect. De opbrengst hiervan gaat o.a. naar Stichting AAP. Voorwerpen zoals tassen, kleding en andere spullen gaan naar de kringloop. Gevonden brillen levert Syntus in bij Pearle om zo het project van Ophthalmology Worldwide in Congo te steunen.

Via een online- en offline-campagne laat Syntus Utrecht zien hoe zij omgaat met voorwerpen die niet worden opgehaald. Contentmarketingbureau Crowdmedia is verantwoordelijk voor het bedenken, het ontwikkelen en het uitvoeren van deze campagne, die bestaat uit video-advertenties op Facebook en een meeneem-actie. In een aantal bussen wordt een tasje of paraplu neergelegd met daaraan een kaartje: Yes, je hebt me gevonden! Neem jij mij mee naar huis? Op de achterkant staat een korte uitleg over hoe Syntus Utrecht omgaat met gevonden voorwerpen. Niet zomaar de prullenbak in, maar kijken wat nog hergebruikt kan worden. Dat past bij een duurzame bedrijfsvoering.

Ben je iets verloren in de bus? Ga dan naar www.syntusutrecht.nl en kijk bij gevonden voorwerpen of kom langs bij de servicewinkel van Syntus Utrecht op busstation Amersfoort Centraal. Haal je het niet op? Weet dan dat jouw tas, bril of paraplu niet in de prullenbak belandt, maar een tweede leven krijgt.AbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscrowdmediagemeente de ronde venengevonden voorwerpenkringloopwinkelmeeneem actiemilieumobiliteitopenbaar vervoerOphthalmology Worldwidpearlrtv ronde venenstichting aapsyntus utrechtwe collect

Meer in dossier crowdmedia

Meer in dossier crowdmedia


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×