Goud voor abcouder noery weber op nk ploegenachtervolging

Abcoude – Het Nederlands kampioenschap ploegenachtervolging en teamsprint vormt voor veel jeugdige baanwielrenners een hoogtepunt, waar elk jaar naar wordt uitgekeken. Elk jaar in november worden deze kampioenschappen verreden op de baan van Omnisport Apeldoorn, een wielerbaan met een KNWU topsport status.

In een ploegenachtervolging neemt een team het op tegen een concurrerend team. Het ene team begint bij de startstreep, terwijl het andere team aan de overzijde van de baan start. De winnaar is de ploeg die het andere team inhaalt. Als dat niet gebeurt, wint de ploeg die de snelste tijd op de klok zet.

Noery Weber uit Abcoude, lid van Wielervereniging ASC Olympia uit Amsterdam en 3 clubgenoten Bodhi, Pascal en Filippo hebben onder de bezielende leiding van trainer Ocko Geserick, 2,5 maand getraind voor de ploegenachtervolging.

Op zondag 21 november jl. mocht de ploeg zich bewijzen op de wielerbaan in Apeldoorn. In de kwalificatie reden ze een tijd van 1.58,380, wat genoeg was om te kwalificeren voor de finalerit.

In die finalerit reed de concurrerende ploeg een hele snelle start, maar door de trainingen van Ocko wisten de jongens dat ze door hun constante tempo uiteindelijk het initiatief konden overnemen. Niettemin werd het nog een hele spannende finish.

Hun winnende tijd van 1:57,192 was met 0,8 seconde verschil, goed genoeg voor de hoogste trede op het podium en om de gouden medaille en de bijbehorende rood wit blauwe trui in ontvangst te nemen.

Als kers op de taart heeft Noery ook het NK teamsprint verreden. Hierbij behaalde Noery met zijn teamsprintmaat Pieter, de zilveren medaille.

AbcoudeBaambruggeGemeenteNieuwsSportabcoudegemeente de ronde venengoudnk ploegenachtervolgingnk teamsprintnoury weberomnisport apeldoornrtv ronde venenSportwielervereniging asc olympia amsterdamwielrennenzilver