Opnieuw kerstactie lions met de-punten voor voedselbank

De Ronde Venen – De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken’ gestart i.s.m. Douwe Egberts. Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Naast de uitval van vrijwilligers en de logistieke aanpassingen stijgt het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank fors. De behoefte aan levensmiddelen wordt om die reden alleen maar groter.

De laatste actie vorig jaar december leverde maar liefst 204.000 pakken koffie op voor de Voedselbanken. Ook in De Ronde Venen werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om DE-punten te doneren aan de lokale Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn 750.000 punten binnengehaald, goed voor 1.558 pakken koffie. Hiermee kon onze voedselbank 110 gezinnen voor ruim een half jaar van koffie voorzien.

Ook dit jaar willen de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude-Baambrugge weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in De Ronde Venen zien honderden personen zich door omstandigheden genoodzaakt ondersteuning te zoeken bij de voedselbank. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere € 15 kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna hij/zij weer normaal kan zien, werken en leven.

DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud en vreemd geld kan tot en met eind december worden ingeleverd op de volgende adressen:

• Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal
• Mijdrecht:: Boni, Hema, Hoogvliet en De Dierenspecialist in Winkelcentrum Adelhof
• Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen
• Abcoude: Plus Koot en Albert Heijn.  Tijdens de jaarlijkse Lions-erwtensoep-verkoop op 15 januari a.s. kunnen de punten daarnaast ook bij de vaste verkooppunten Markvelt in Abcoude en De 5 Bogen in Baambrugge ingeleverd worden.AbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronacoronacrisisde waardepuntendouwe egbertsgemeente de ronde venenkerstactie lionsclubskoffie voor voedselbankkoffiepuntenlions erwtensoep verkooplionsclub abcoude baambruggelionsclub mijdrecht wilnislionsclub vinkeveen waverveenrtv ronde venenvoedselbank de ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×