Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

De Ronde Venen – Op zondag 12 december a.s. wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer. Omdat ook de dienstregeling van NS wijzigt, wordt de dienstregeling van een aantal buslijnen aangepast om beter aan te sluiten op die nieuwe NS-dienstregeling. Voor De Ronde Venen houdt dat in dat de dienstregeling van de lijnen 120 en 130 wordt aangepast aan die van NS. Verder vervalt lijn 130 van en naar Uithoorn Busstation. 

De dienstregeling van de buslijnen in De Ronde Venen wordt verder niet aangepast. Ook verdwijnen er geen buslijnen. Dit bleek al uit het gezamenlijke vervoerplan van U-OV en Syntus Utrecht voor de dienstregeling 2022, dat in september van dit jaar werd vastgesteld door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht.

Wel zullen reizigers met buslijn 130 richting Uithoorn v.v. tussen 3 januari en 1 augustus 2022 last krijgen van de aanleg van de Uithoornlijn. Vanwege de aanleg van de metrolijn tussen Uithoorn en Amstelveen is de busbaan gesloten. De bussen rijden dan van maandag t/m vrijdag vanaf bushalte Uithoorn Centrum naar halte Uithoorn Guido Gezellelaan/Achterberglaan. Hier kan worden overgestapt op de lijnen 347 en 348 van Connexxion naar het Busstation in Uithoorn en naar Amstelveen. In het weekend wordt wel doorgereden naar Uithoorn Busstation. Vanaf 1 augustus 2022 rijdt buslijn 130 weer naar Uithoorn Busstation.

Syntus Utrecht heeft toegezegd reizigers tijdig vooraf te informeren over wijzigingen in de dienstregeling in die periode.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe dienstregeling van Syntus op www.syntusutrecht.nl.

Voor wat betreft de buslijnen van Connexxion gaat uiteraard ook vanaf zondag 12 december a.s. de dienstregeling veranderen. Voor De Ronde Venen houdt die nieuwe dienstregeling in dat lijn 340 tussen Uithoorn en Mijdrecht v.v. wordt geschrapt. Die bussen rijden vanaf komende zondag niet verder dan Uithoorn Busstation. 

Kijk voor meer informatie over de nieuwe dienstregeling van Connexxion op www.connexxion.nl.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisconnexxiondienstregelingdienstregeling 2022gemeente de ronde venenlijn 120lijn 130lijn 340mobiliteitnsopenbaar vervoerrtv ronde venensyntus utrechtuithoorn busstationuithoorn centrumuithoornlijn


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×