Vvd: busverbinding met uithoorn busstation moet blijven

De Ronde Venen – De VVD De Ronde Venen wil dat Mijdrecht een rechtstreekse busverbinding met het busstation in Uithoorn blijft houden.

Nu Connexxion buslijn 340 vanaf Uithoorn Busstation naar Mijdrecht v.v. schrapt en Syntus ook snijdt in hun netwerk is er vanaf januari de komende maanden geen rechtstreekse verbinding tussen Mijdrecht en Uithoorn Busstation. Dit mag volgens de VVD niet gebeuren. Deze keuze is gemaakt vanwege de werkzaamheden aan de busbaan tussen Uithoorn-Centrum en Uithoorn Busstation en de bezuinigingen vanwege het lagere reizigersaantal door corona.

Volgens de VVD mag dit niet betekenen dat inwoners van De Ronde Venen Uithoorn Busstation niet meer kunnen bereiken met de bus. Timo Brockhoff, de fractieondersteuner geeft aan: “Door deze wijziging doen mensen er veel langer over om op hun werk, studie of een andere locatie te komen. Deze verbinding is ontzettend belangrijk voor onze inwoners en met name onze jongeren.”

De VVD wil dat de belangen van de inwoners worden meegenomen. Tijdens de spits is de enige buslijn 130 al overvol. Verder moeten de passagiers zo’n 1,5 kilometer lopen om bij Uithoorn Busstation te komen. Ze wil daarom een passende oplossing, zodat de reistijd van inwoners zo beperkt mogelijk blijft richting Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp.

Michel van Dijkman, VVD-woordvoerder openbaar vervoer: “De bereikbaarheid tussen De Ronde Venen en Uithoorn Busstation is en blijft noodzakelijk, hier moet voor gestreden worden”

Het college van B&W van De Ronde Venen heeft ook laten weten het niet acceptabel te vinden dat er de komende maanden (vanaf januari) geen rechtstreekse verbinding meer is tussen Mijdrecht en Uithoorn Busstation. De gemeente trekt daarom samen op met de gemeente Uithoorn om de provincie Utrecht en de provincie Noord-Holland te bewegen zo snel mogelijk met een oplossing te komen.

De VVD is blij dat haar wethouder dit ook direct namens het college opgepakt heeft. Zelf zal de fractie haar provinciale statenfractie oproepen aandacht te vragen voor dit probleem. Ze hoopt dat de partijgenoten van de fracties, en vooral die bij de provincie in de coalitie zitten, dat ook doen. 

Verder steunt de VVD het initiatief van de Jongeren Advies Commissie en enkele jongeren. Zij zijn een petitie gestart waarin zij de provincies Utrecht en Noord-Holland oproepen de belangen van de gemeente De Ronde Venen mee te nemen bij de nieuwe concessies en dienstregelingen. De petitie kan via www.verbindderondevenen.nl worden ondertekend.

Op de foto: Timo Brockhoff (l) en Michel van Dijkman (r) op het Busstation in UithoornAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbuslijn 340cda provincie utrechtconnexxiongemeente de ronde venengemeente uithoornjacjongeren adviescommissiemichel van dijkmanmobiliteitopenbaar vervoerpetitie verbind de ronde venenprovincie noord-hollandrtv ronde venensyntus utrechttimo brockhoffuithoorn busstationuithoornlijnvvd de ronde venenwethouder alberta schuurs


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×