Gratis workshops kalligraferen voor jongeren

Regio – In de kerstvakantie organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) twee gratis workshops kalligraferen voor jongeren. Op woensdag 29 december a.s. is van 10:30 tot 12:00 uur een workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Diezelfde middag wordt van 14:00 tot 15.30 uur voor tieners van 13 t/m 16 jaar een workshop kalligraferen gehouden. Tijdens deze workshops maken kinderen een mooie vlaggenlijn met sierlijke letters en maken tieners een gekalligrafeerde letter in perspectief met verf.

Voor kinderen en tieners die van knutselen, tekenen en creativiteit houden zijn deze workshops ideaal. Onder leiding van docente Robin Kuhlemeier maken kinderen kennis met kalligrafie en mooie voorbeelden uit het archief. Ze gebruiken deze mooie sierlijke letters om een vlaggenlijn te maken en gaan ook aan de slag met een kaartje om te versturen, misschien wel met een mooie nieuwjaarswens? ‘s Middags leren de tieners een moderne variant van kalligrafie. Na het tekenen van een grote letter in perspectief gaan ze in de weer met verf. Door de verf en het kleurgebruik gaat het lijken alsof de letter van het papier afspringt!

Het RHCVV begon afgelopen zomervakantie met de workshops voor kinderen. ‘Dit bleek een groot succes te zijn’, zegt Suzanne Lekkerkerker, medewerker Erfgoed en Educatie bij het RHCVV. ‘In de herfstvakantie hebben wij weer een workshop aangeboden. Toen kregen wij het idee dit ook voor tieners te organiseren.’  De workshops voor kinderen en tieners zijn een leuke manier om voor het eerst kennis te maken met archieven.   

De workshops worden gegeven in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen aan de Schepersweg 6e in Breukelen, (het Cultuurhuis). De workshops zijn gratis, maar meld je van tevoren wel even aan via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar voor beide workshops. Let op: voor tieners van 13 t/m 16 jaar is het verplicht bij deelname een coronatoegangsbewijs te kunnen tonen. Dit is niet verplicht voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Bij het RHCVV worden alle voorzorgen omtrent corona genomen om beide workshops veilig te laten verlopen.

Als regionaal archief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt en Weesp. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezalen in Breukelen en Weesp kun je drie dagen per week terecht voor onderzoek en voor het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.rhcvechtenvenen.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venenregionaal historisch centrum vecht en venenrtv ronde venenworkshop kalligraferen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×