Groenwest gaat na fusie verder als cazas wonen

Regio – Woningcorporatie GroenWest gaat, nu de fusie met woningcorporatie Provides per 1 januari jl. een feit is, verder onder de naam Cazas Wonen. Voorlopig blijven beide corporaties werken onder hun eigen namen.

Per 1 januari jl. is de fusie van Provides met GroenWest een feit. Dan gaan deze woningcorporaties, beide werkzaam in de regio Utrecht-West, formeel over in stichting Cazas Wonen. Saar Spanjaard, sinds 1 december 2021 directeur-bestuurder van GroenWest, gaat Cazas Wonen leiden. De nieuwe corporatie beheert ruim 15.000 woningen.

De krachtenbundeling betekent voor huurders en woningzoekenden in het werkgebied dat meer en sneller nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden. Het stelt de corporaties ook in staat de betaalbaarheid beter te waarborgen en de dienstverlening aan huurders verder te versterken.

Voorlopig blijven beide organisaties onder hun vertrouwde namen werken. De overgang naar Cazas Wonen gaat geleidelijk, zodat de dienstverlening doorgaat zoals huurders gewend zijn. De komende maanden worden benut om de systemen en werkprocessen in te richten. Voor die zorgvuldige overgang neemt de fusiecorporatie de tijd tot in de zomer van 2022.

De nieuwe naam is gebaseerd op het Spaanse ‘casa’, wat huis betekent, aangevuld met wonen, waarmee volgens de corporaties ‘de samenwerking met bewoners voor een fijne leefomgeving ingevuld wordt. Daaraan kan de corporatie in goede samenwerking met hun partners als Cazas Wonen nog betere invulling geven.’AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscazas wonendirecteur bestuurderfusie woningcorporatiesgemeente de ronde venengroenwestprovidesrtv ronde venensaar spanjaardsociale woningbouwutrecht westvolkshuisvestingwoningcorporaties


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×