Vrijwilligers gezocht voor huiswerkbegeleiding

De Ronde Venen – In juli 2018 is het Jongerenwerk van Tympaan-De Baat gestart met het project ‘Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag’. Binnen dit project geven vrijwilligers individuele begeleiding op maat aan basisschoolleerlingen in groep 6, 7 en 8, of leerlingen in de brugklas. Sinds 2018 hebben al rond de 70 leerlingen ondersteuning ontvangen d.m.v. een huiswerkbegeleidingstraject.

Het Jongerenwerk maakt de koppeling met de leerling met een hulpvraag en de vrijwilligers. Daarnaast zorgt het Jongerenwerk voor de begeleiding van de vrijwilligers zelf.

De doelstelling van het project is drieledig: Naast het verbeteren van schoolresultaten en daarmee het vergroten van toekomstkansen, is het voor het Jongerenwerk ook een manier om voortdurend met de jongere in contact te staan en zo problemen snel te signaleren.

Ook is ‘Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag’ een interventie om schooluitval te voorkomen en de kansen van jongeren te vergroten, waardoor minder jongeren thuis komen te zitten of in de criminaliteit belanden.

Zeker in deze coronatijd neemt het aantal leerachterstanden toe en is de vraag naar de gratis huiswerkbegeleiding groot, vooral bij ouders die commerciële bijles niet kunnen betalen. De huiswerkbegeleiding is vanwege de coronamaatregelen zo veel mogelijk één-op-één en bij klachten is zowel met de school als met de ouders afgesproken dat de leerling thuisblijft.

Vind je het leuk om een huiswerkmaatje van een basisschoolleerling te worden, meld je dan onder vermelding van een telefoonnummer, per e-mail aan via c.zijl@stdb.nl. Daarna word je uitgenodigd bij het Jongerenwerk voor een startgesprek.AbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbasisschoolleerlingenbrugklasleerlingengemeente de ronde venenhuiswerkbegeleidingjongerenjongerenwerk tympaan de baatrtv ronde venensociaal domeintympaan de baatvrijwilligers huiswerkbegeleiding

Meer in dossier basisschoolleerlingen

Meer in dossier basisschoolleerlingen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×