Fort abcoude open voor reizend restaurant sterkwater

Abcoude – Na meer dan anderhalf jaar lockdown verovert pop-up restaurant SterkWater eindelijk Fort Abcoude. De oorspronkelijk editie in oktober 2020 kon niet doorgaan vanwege de lockdown. Van 14 april t/m 8 mei is het dan toch zover: Fort Abcoude opent haar poorten voor SterkWater.

Dit reizende restaurant vertelt de verborgen verhalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie door middel van verhalen, muziek en een 5-gangen-diner geïnspireerd op de locatie.

Fort Abcoude dateert uit 1885 en was samen met 45 andere forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam verantwoordelijk voor de bescherming van de stad. Wat in tijden van oorlog een overzichtelijk bakstenen bouwwerk was, is nu een verwilderde thuishaven voor mysterieuze gasten: van vleermuis tot ijsvogel.

Het fort opent speciaal haar deuren voor deze spannende editie van SterkWater, waar nieuwsgierige bezoekers de historie kunnen proeven en beleven. Eetbare verhalen in de slaapzalen en in het kruitmagazijn. De geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht langs de  fortgracht, batterijen en kazerne. Gasten ontdekken hoe fort Abcoude bijdroeg aan de veiligheid van 1 miljoen Nederlanders, die in tijden van oorlog toevlucht konden zoeken in een door water omringde hoofdstad. Daarna strijken gasten neer voor een uitgebreid diner in het fort, geïnspireerd op de vele verhalen die deze historische plek rijk is.

Zo vertelt één van de gerechten het bijzondere verhaal van een bekend Nederlands spreekwoord, dat ontstaan is op de slotgracht van Fort Abcoude.

SterkWater op Fort Abcoude is geopend van 14 april tot en met 8 mei 2022.

Kijk voor meer informatie op www.sterkwater.nl/editie/fortbijabcoude.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteNieuwsabcoudeEconomiefort abcoudegemeente de ronde venennieuwe hollandse waterliniepop up restaurant sterkwaterrtv ronde venenstelling van amsterdamverborgen verhalenverhalen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×