Tweede plaats voor sky defourny in mariembourg

Mariembourg (B)/Vinkeveen – Sky Defourny heeft afgelopen weekend een sterk resultaat behaald in de GK4 Kart Series. De 14-jarige karter uit Vinkeveen eindigde in de finale van IAME X30 Junior klasse op de tweede plaats. Een week eerder had hij op dezelfde baan van Mariembourg in België al een verrassende zevende plaats behaald tijdens de eerste ronde van de IAME Benelux Series en was hij de beste rookie.

De kwalificatie verliep redelijk, maar Defourny had geen vrije baan: “De kwalificatie ging goed en ik was best snel. Helaas zat er iemand vlak voor me die net iets langzamer was. Daarom kon ik er niet alles uithalen en kwam ik op de vierde positie terecht.”

Door een goede start in de eerste race schoof het talent door naar de derde positie: “Daarna werd ik weer vrij snel ingehaald door twee jongens en lag ik op P5. Daar verloor ik best wel wat tijd door, maar ik kon wel het gat naar de kopgroep dicht rijden. Ik kwam als vierde over de streep, alleen degene voor mij had een klikbumper en kreeg dus een tijdstraf. Daarom werd ik in de eerste race derde.”

De jonge karter uit Vinkeveen, die uitkomt in de IAME Junior klasse, kwam in de eerste race al in de top drie en dat betekende veel goeds. “Race 2 mocht ik vanaf P3 starten. Ik had een hele goede start en na bocht twee had ik de leiding te pakken. De nummers 1 en 2 waren met elkaar aan het vechten en ik kon mooi doorschuiven naar de leiding. Dat wist ik vier rondjes lang vast te houden, maar toen werd ik weer ingehaald door in totaal drie andere jongens. Omdat ik ze net niet bij kon houden werd ik vierde.”

“De finale race mocht ik vanaf de vierde positie beginnen. Na de eerste bocht lag ik al tweede en drie bochten later al op P1. ”Defourny werd door een treintje van karts na een paar rondjes ingehaald, maar nam zich het volgende voor: “Ik laat hen lekker met elkaar strijden en wacht tot de twee laatste rondjes en dan ga ik er voorbij. Uiteindelijk ben ik als tweede over de streep gekomen en ik mag dus een beker op gaan halen!”

Defourny: “Ik wil graag deze gelegenheid gebruiken om mijn sponsoren te bedanken. Natuurlijk wil ik ook graag mijn ouders bedanken. Zij maken dit allemaal mogelijk. Daarnaast wil ik Thierry Delré ontzettend bedanken voor alle tips over de kart.”NieuwsSportVinkeveenWaverveengemeente de ronde venengk4 kart seriesiame x30 junior klassekartenmariembourgrtv ronde venensky dufournySportvinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×