Syntus past dienstregeling aan wegens personeelsgebrek

De Ronde Venen – Per 10 juli past Syntus Utrecht haar dienstregeling aan. Vanwege een tekort aan personeel is het voor Syntus op dit moment niet mogelijk de huidige dienstregeling te blijven rijden. Afgelopen periode vielen er regelmatig ritten uit.

Syntus Utrecht wil, naar eigen zeggen, reizigers een betrouwbare dienstregeling bieden. Daarom rijden er vanaf zondag 10 juli minder vaak bussen.

Het aanpassen van de dienstregeling gaat gepaard met de zomerperiode. In deze periode maken er minder reizigers gebruik van het OV. De aangepaste dienstregeling geldt voorlopig tot 21 augustus.

Syntus heeft ervoor gekozen de dienstregeling in de hele regio aan te passen. Hierdoor vervallen er geen buslijnen en blijven de bussen ook in de kleinere kernen rijden. De bussen rijden op vrijwel alle buslijnen minder vaak. Bijvoorbeeld 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. Het gaat om veel wijzigingen.

Op enkele buslijnen, waaronder buslijn 121 van Mijdrecht naar Hilversum v.v., verandert de dienstregeling niet. Ook SyntusFlex en de buurtbussen blijven rijden volgens de huidige dienstregeling.

Omdat de dienstregeling van bijna alle buslijnen verandert, raadt Syntus reizigers aan om de reisplanner voor vertrek te controleren. Hierin is de nieuwe dienstregeling vanaf 10 juli verwerkt. Op de halteborden van de buslijnen waar de dienstregeling wijzigt, wordt een afbeelding over de aangepaste dienstregeling geplaatst. Hierop staat een QR-code. Deze linkt naar een pagina met actuele vertrektijden van de bushalte. Via die pagina kun je ook zien waar de bus op dat moment rijdt.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisaanpassing dienstregelingbuurtbussenEconomiegemeente de ronde venenkeolismobiiteitpersoneelsgebrekrtv ronde venensyntus utrechtsyntusflexzomerperiode

Meer in dossier aanpassing dienstregeling

Meer in dossier aanpassing dienstregeling


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×