Feestelijke uitreiking sta sterk-diploma's

De Ronde Venen – Vanaf april tot juli kwamen kinderen uit groepen 4 t/m 7 van basisscholen in de gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis, die ruimte beschikbaar stelde voor de Sta Sterk-training. De kinderen zijn samen met de trainers van Stichting Samen Sterk voor Kinderen aan de slag gegaan met bouwen aan weerbaarheid, gedachtekracht en zelfvertrouwen.

De training werd afgesloten in het bijzijn van ouders, broers & zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes.

“Het was ontroerend mooi ” aldus trainer Mirelle Valentijn. “Het vieren van ieders groei die de kinderen zelf en met elkaar hebben doorgemaakt is belangrijk. Net als elk kind in het zonnetje zetten. Dat draagt, zeker te midden van een groep mensen die belangrijk voor hen zijn, bij aan de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt”.

De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten kennis rond weerbaarheid. Zo werd er geoefend met sterk staan, opkomen voor jezelf door het geven van je eigen mening of zeggen waar je last van hebt en sterk weglopen.

De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken. Ieder kind heeft een positieve gedachte gekozen uit het spel ‘Ik denk me Sterk’ om in de toekomst sterk te blijven staan. Gedachtekracht is de basis voor anders voelen en doen. Zo vertelden kinderen over de gedachte ‘ik oefen wat ik moeilijk vind, ik durf het, ik speel mee, ik mag fouten maken, ik laat mij zien en horen’. In deze mini-toespraken gingen kwetsbaarheid en kracht samen op. De gasten waren er stil van.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainers. Eén voor één mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training kregen zij een Sta Sterk-sleutelhanger cadeau.  

Mirelle Valentijn en Corine van der Luijt, kijken terug op een geslaagde training: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag leren over sterk staan en het omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscorine van der luijtgedachtekrachtgemeente de ronde venenik denk me sterk spelkids college wilnismirelle valentijnpesten kinderenpestgedragrtv ronde venensta sterk trainingstichting samen sterk voor kinderenweerbaarheid kinderenzelfvertrouwen

Meer in dossier corine van der luijt

Meer in dossier corine van der luijt


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×