Lorena wiebes uit de gele trui gereden

Provins (F)/Mijdrecht – Het was vandaag een slechte dag voor het Utrechtse wielrennen. In de tweede etappe van de Tour de France Femmes raakte Lorena Wiebes uit Mijdrecht haar gele trui kwijt en was de Woerdense Ellen van Dijk het slachtoffer bij een van de vele valpartijen.

In de vlakke rit over 135 kilometer van Meaux naar Provins kwam landgenoot Marianne Vos als eerste over de finish. Daarmee verzekerde ze zich ook van het geel. Achter haar was het peloton door de wind en vele valpartijen al flink uitgedund. Bij een van die crashes was ook Van Dijk betrokken. Hoe zij eraan toe is, is nog onbekend.

Wiebes kwam op haar beurt een half minuutje later dan Vos over de eindstreep, op het eerste oog zonder noemenswaardige kleerscheuren. Wiebes start morgen op de zesde plaats met 35 seconden achterstand op Marianne Vos.

De Tour de France Femmes duurt een volle week. In het weekend volgen de Vogezen, het zwaartepunt van de koers.

Op de foto: Lorena Wiebes nog in het geel tijdens de tweede etappe

Bron: RTV Utrecht Foto: Team DSMGemeenteMijdrechtNieuwsSporteerste etappegele truigemeente de ronde venenle tour de france femmeslorena wiebesmarianne vosMijdrechtrtv ronde venenSportteam dsmvrouwen wielrennenwielrennen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×