De ronde venen doet mee aan nationale sportweek

De Ronde Venen – De Ronde Venen neemt van 16 tot en met 25 september deel aan de Nationale Sportweek. Tijdens deze Sportweek zetten veel clubs en verenigingen de deuren open om sporters op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Verder zijn er verschillende activiteiten in de gemeente.

Het thema van de Nationale Sportweek is: ‘Sport doet iets met je’. Deelnemers kunnen tijdens de 10 dagen ervaren dat sport voor iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, toegankelijk is. Sportwethouder Maarten van der Greft vindt de Nationale Sportweek een mooie manier om op een makkelijke wijze kennis te maken met de vele sporten die in onze gemeente worden beoefend. ,,Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Uit onderzoek blijkt dat met name jongeren de afgelopen jaren minder zijn gaan sporten. De Sportweek is een mooi middel voor de vele verenigingen en clubs in onze gemeente om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en bewegen. En inwoners hebben de kans om te ontdekken hoe leuk sporten is.’’

Sportverenigingen en -clubs zetten hun deuren open. Kijk voor een overzicht op www.sjorssportief.nl. Verder zijn er verschillende activiteiten in de gemeente:

• Op 17 september om 10:30 uur is in de Willisstee in Wilnis een vitaliteitstest voor 60-plussers. Aanmelden kan op projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl.

• Op 18 september is er een bootcamp voor kinderen op de ijsbaan in Baambrugge. Van 14:00 tot14:45 uur zijn kinderen van 6 t/m 9 jaar welkom. Van 15:00 tot 15:45 uur zijn kinderen van 9 t/m 12jaar welkom. Gratis inloop.
• Op 20 september is op het Cruyff Court in Mijdrecht een toernooi voor meiden van groep 8 van basisscholen in De Ronde Venen.
• Op 23 september is van 15:00 tot 16:30 uur op het Raadhuisplein in Mijdrecht een pannakooi-toernooi.
• Op 21 september is op deelnemende basisscholen de 10@10 challenge. Leerlingen gaan die dag om 10 uur 10 minuten bewegen.
• Op 25 september is er een bootcamp voor kinderen op de ijsbaan in Baambrugge. Van 14:00 tot14:45 uur zijn kinderen van 6 t/m 9 jaar welkom. Van 15:00 tot 15:45 uur zijn kinderen van 9 t/m 12jaar welkom. Gratis inloop.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbewegende willisstee wilnisgemeente de ronde venengezondheidnationale sportweekrtv ronde venenSportwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×