Onderzoek verblijfsrecreatie in de ronde venen

De Ronde Venen – De Ronde Venen is een aantrekkelijk en mooi gebied om te bezoeken en te overnachten. Dit kan op de camping, in een hotel of met een boot in een jachthaven. Iedereen van buiten de gemeente die overnacht in De Ronde Venen moet (water)toeristenbelasting betalen. Het college van B&W doet onderzoek om een goed beeld te krijgen van het aantal overnachtingen en waar toeristen overnachten. Daarnaast bekijkt ze hoe deze belasting beter en eerlijker geheven kan worden.

Wethouder Maarten van der Greft roept aanbieders van verblijfsrecreatie op om mee te doen met het onderzoek. “We zien graag dat toeristen onze gemeente bezoeken. Het is fijn als iedereen zijn steentje bijdraagt en ook toeristenbelasting betaalt. Dit gebruiken wij bijvoorbeeld voor het schoonmaken en onderhouden van de openbare ruimte.”

Mensen die verblijfsrecreatie aanbieden moeten zich aan melden bij Gemeentebelastingen Amstelland. Helaas zijn niet alle aanbieders van verblijfsrecreatie in De Ronde Venen aangemeld. Misschien weten zij niet van deze verplichting of kiezen zij ervoor bewust niet te betalen. Daarom doet de gemeente er onderzoek naar.

Er is verschil tussen toeristenbelasting en watertoeristenbelasting. Toeristenbelasting geldt voor hotels, recreatiewoningen en campings. Watertoeristenbelasting is voor het verblijf op vaartuigen in de jachthavens van het gemeentelijk watergebied.

Wat houdt het onderzoek in? Iedereen die toeristenbelasting of forensenbelasting betaalt krijgt een uitnodiging om mee te doen met het onderzoek. Ook heeft de gemeente een lijst met mogelijke aanbieders van verblijfsrecreatie een brief gestuurd. Hierin roept de gemeente de aanbieders op om een vragenlijst in te vullen, zodat de gemeente een completer beeld krijgt van het aantal overnachtingen in de gemeente en waar toeristen overnachten. Ook vormt het de basis om te bepalen hoe de gemeente het beste en op een eerlijke manier de belasting kan heffen. De gemeente plant een bezoek in bij de verhuurders die zich niet aanmelden, om te praten over de (water)toeristenbelasting.

Verhuurders van accommodaties melden zich eenvoudig aan door een e-mail te sturen via bedrijven@derondevenen.nl. Vervolgens ontvangen zij alle informatie over de toeristenbelasting van Gemeentebelastingen Amstelland.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbelastingenEconomieforensenbelatinggemeente de ronde venengemeentebelastingen amstellandonderzoek verblijfsrecreatiertv ronde venentoerismetoeristenbelastingverblijfsrecreatiewatertoeristenbelastingwethouder maarten van der greft

Meer in dossier belastingen

Meer in dossier belastingen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×