Beun - de ronde uit abcoude hofleverancier

Utrecht/Abcoude – Op woensdag 28 september jl. reikte burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen het predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan de directie van Beun – De Ronde uit Abcoude. Dit gebeurde tijdens de vakbeurs World of Technology &  Science in de Jaarbeurshallen in Utrecht. In 2021 bestond het bedrijf 100 jaar.  Het predicaat ‘Hofleverancier’ is een koninklijke waardering voor de betekenis van het bedrijf voor de samenleving en voor de manier van ondernemen.

Vroeger waren Hofleveranciers letterlijk ondernemers die aan het Hof leverden. Dit is nu niet meer het geval, maar er hangen nog wel steeds voorwaarden aan vast. Zo moet het bedrijf minimaal 100 jaar bestaan en in al die jaren een onberispelijke bedrijfsvoering gehad hebben.

De directie, Mike Klinkenberg en Corné Reuvers, nam het predicaat in ontvangst. Burgemeester Divendal vertelde tijdens de overhandiging dat hij enorm trots is op het bedrijf. “Door deze koninklijke erkenning hoort Beun – De Ronde nu bij een select gezelschap Rondeveense bedrijven. Een handjevol Rondeveense bedrijven mag het predicaat Hofleverancier voeren. Dat is uniek. Beun – De Ronde probeert zoveel mogelijk met lokale bedrijven te werken en helpt zo ook de lokale economie.”

De Beun – De Ronde Groep levert wetenschappelijke apparatuur aan laboratoria. Hun klanten zijn actief op het gebied van analytische chemie, in de procesindustrie en in life science laboratoria. Beun – De Ronde Groep werd in 1921 opgericht door Piet Beun, en een paar jaar later sloot Jan de Ronde zich hierbij aan. In 1986 verhuisde Beun – De Ronde naar Abcoude. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest prominente leveranciers van laboratoriuminstrumenten in de Benelux.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteNieuwsabcoudeanalytische chemiebedrijven abcoudebeun de rondeburgemeester maarten divendalcorne reuversEconomiegemeente de ronde venenjan de rondelevering laboratoriuminstrumentenlife sciencemike klinkenbergpiet beunpredicaat hofleverancierprocesindustriertv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×