Gemeente ondertekent convenant duurzame woningbouw

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen heeft het Convenant Duurzame Woningbouw ondertekend.

De provincie Utrecht werkte samen met verschillende gemeenten en partners aan eisen voor duurzame nieuwbouwwijken. Deze eisen staan in het Convenant Duurzame Woningbouw. Ook De Ronde Venen werkte hieraan mee. Met dit akkoord spreekt de gemeente de intentie uit om strengere duurzaamheidseisen te stellen aan woningbouwprojecten.

Op 29 september jl. ondertekende wethouder Cees van Uden namens de gemeente het convenant. Dit is een volgende stap naar een klimaatneutrale gemeente in 2050.

Het bouwen van woningen in De Ronde Venen is de komende jaren een grote uitdaging voor de gemeente. Door een handtekening onder het Convenant Duurzame Woningbouw te zetten geeft de gemeente aan dat zij strengere duurzaamheidseisen wil stellen bij de bouw van nieuwe woningen. Denk daarbij aan eisen over hoe energiezuinig woningen zijn, over het aantal laadpalen in een wijk en over dat er voldoende groen aanwezig is.

Door duurzamer te bouwen bespaart men ook weer op kosten. Het energieverbruik bij duurzame woningen is lager door een betere isolatie. Dat zorgt voor een lagere energierekening. Ook zijn duurzame woonwijken beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hittegolven en hevige regenbuien. Dit voorkomt kosten en schade door wateroverlast in de toekomst.

Kijk voor meer informatie over wat de gemeente doet op het gebied van duurzaamheid op www.duurzaamderondevenen.nl. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via www.derondevenen.nl/duurzaam.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisconvenant duurzame woningbouwduurzaamheidenergieverbruikgemeente de ronde venenklimaatveranderingprovincie utrechtrtv ronde venenstrengere duurzaamheidseisen woningbouwprojectenvolkshuisvestingwateroverlastwethouder cees van udenwoningbouw

Meer in dossier convenant duurzame woningbouw

Meer in dossier convenant duurzame woningbouw


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×