Waarschijnlijk geen vogelvrij festival dit jaar

Amstelhoek – Er komt dit jaar vermoedelijk geen Vogelvrij Festival. Dit is een gevolg van het feit dat het festival niet meer op het Fort bij Uithoorn kan worden gehouden.

Het Fort bij Uithoorn is vanaf het eerste Vogelvrij Festival de locatie en achtergrond van het populaire festival. Dit jaar is de locatie echter niet meer beschikbaar. Het fort krijgt een nieuwe bestemming en de nieuwe beheerders hebben de organisatie van het festival laten weten dat er geen ruimte meer is voor het festival op het terrein.

“Het is met pijn in ons hart dat we moeten aankondigen dat het fort dit jaar niet beschikbaar zal zijn voor het Vogelvrij Festival”, aldus Dave Akkermans van de organisatie. “Het fort is een unieke plek en heeft zich bewezen als mooiste festivallocatie van de regio.”

Hoewel het festival dit jaar niet op het fortterrein zal plaatsvinden, is de organisatie afgelopen weken druk bezig geweest met het zoeken naar een geschikte alternatieve locatie. “We zijn vastbesloten dat het festival een nieuw nestje zal vinden in de toekomst, maar in welke vorm en hoe het eruit komt te zien, is nog onduidelijk. Wij doen ons uiterste best om een geschikt alternatief te vinden waar we ons de komende jaren weer kunnen nestelen”, aldus de organisatie.

Het Vogelvrij Festival is het grootste festival in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het Fort bij Uithoorn. Een nieuwe plek vinden voor een evenement met deze omvang is een enorme uitdaging. Het is onduidelijk of en wanneer een nieuwe locatie bekendgemaakt zal worden. De organisatie laat weten dat het festival deze zomer waarschijnlijk niet doorgaat.

Kijk voor meer informatie op www.vogelvrij-festival.nl of op de socials.CultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsamstelhoekandere locatieCultuurdancedave akkermansfort bij uithoorngemeente de ronde venengrootste festival regiomuziekrtv ronde venenvogelvrij festival


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×