Feestelijke diploma-uitreiking sta sterk training

De Ronde Venen – Vanaf oktober t/m januari kwamen kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis, die ruimte beschikbaar stelde voor de Sta Sterk training. De kinderen gingen samen met de trainers van stichting Samen Sterk voor Kinderen aan de slag met het bouwen aan weerbaarheid, gedachtekracht en zelfvertrouwen.

De training werd afgesloten in het bijzijn van ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes. “Het vieren van ieders groei die de kinderen zelf en met elkaar hebben doorgemaakt is belangrijk. Net als elk kind in het zonnetje zetten. Dat draagt, zeker te midden van een groep mensen die belangrijk voor hen zijn, bij aan het verankeren van de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt” aldus trainer Mirelle Valentijn.

De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten kennis rond weerbaarheid. Zo werd geoefend met sterk staan, het opkomen voor jezelf door het geven van je eigen mening of zeggen waar je last van hebt en sterk weglopen en positief denken. De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken.

Tijdens het officiële gedeelte spraken de trainers de kinderen toe. Eén voor één mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training kregen zij een sta sterk sleutelhanger cadeau.  

Mirelle Valentijn, Karin van den Ban en Sylvia Tibbertsma, kijken terug op een geslaagde training: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen kunt leren over sterk staan en het omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.

In maart start de volgende Sta Sterk training voor kinderen van 8 tot 12 jaar op de woensdagmiddag in Vinkeveen. De intakegesprekken vinden plaats na de voorjaarsvakantie. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in deze groep.

Kijk voor meer informatie www.ssvk.nl.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgedachtekrachtgemeente de ronde venenkids college wilnismirelle valentijnopkomen voor jezelfpositief denkenrtvronde venensta sterk diplomasta sterk sleutelhangersta sterk trainingsterk staansterk weglopenstichting samen sterk voor kinderenweerbaarheid kinderenzelfvertrouwen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×