Lions zamelen ruim 900.000 de-punten in voor voedselbank

De Ronde Venen – De actie van de 3 Lionsclubs, Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge, om DE-waardepunten in te zamelen voor pakken koffie voor de Voedselbank De Ronde Venen is opnieuw zeer geslaagd.

Vorige keer was er een recordopbrengst van ruim 1,2 miljoen punten (goed voor 2.605 pakken koffie). Dit jaar ligt de opbrengst weer dicht bij het miljoen: er werden 906.267 waardepunten verzameld.

De Lionsclubs doen deze jaarlijkse landelijk actie ‘Koffie voor de Voedselbanken” in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander geeft een extra bijdrage door het aantal te verhogen.

Koffie is een product met een lange houdbaarheidsdatum en wordt daarom zelden gedoneerd aan de Voedselbank. Daarom wordt dit initiatief van de lokale Lionsclubs erg op prijs gesteld bij de Voedselbank De Ronde Venen.

Door dit grote aantal verzamelde waardepunten worden binnenkort ongeveer 2.000 pakken koffie afgeleverd bij de Voedselbank De Ronde Venen. 

De actie is ook dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit wordt omgewisseld door de Lionsclub in euro’s. Voor elke ingezamelde 15 euro kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd. Ook aan dit goede doel is in De Ronde Venen ruimhartig gedoneerd met meer dan 17 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten, waarvan de opbrengst circa € 850 bedroeg.

Wederom liet een donateur via een bijgesloten briefje weten, hoe zeer hij geholpen was door een staaroperatie en dat hij daarom extra gemotiveerd was hieraan te doneren.

De Lionsclubs bedanken alle donateurs voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisdouwe egbertsgemeente de ronde venenkerstactie lionsclubslions abcoude baambruggelions vinkeveen waverveenlionsclub mijdrecht wilnisoud geldpakken koffiertv ronde venenstaaroperaties derde wereldvoedselbank de ronde venenvreemd geld


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×