Natuurbeleving voor de allerkleinsten bij nme-centrum

De Ronde Venen – Het ligt in de bedoeling om in september een Mama Lokaal in NME-centrum De Woudreus in Wilnis te starten. Als opwarmertje hiervoor organiseert Ouders Lokaal samen met De Woudreus drie natuurbelevingen voor peuters en hun mama’s en papa’s.

De eerste natuurbeleving is op woensdagochtend 12 april van 09:30 tot 10:30 uur. 

De volgende twee natuurbelevingen zijn op de woensdagochtenden 31 mei en 28 juni a.s. Monique zal deze ochtenden de activiteit begeleiden en zij zal met de kinderen en hun ouders buiten op zoek gaan naar de mol in het Speelwoud en ontdekken hoe hij woont. Dus laarsjes en jas aan en kom samen de natuur beleven!

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd.

In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder en zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Monique hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen.

De koffie/thee staat om 09:30 uur klaar in NME-Centrum de Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28 a in Wilnis. De activiteit zelf duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is niet nodig en broertjes en zusjes van alle leeftijden kunnen gewoon mee. Kom je gezellig meedoen?

Wil jij meehelpen aan het realiseren van Mama Lokaal Wilnis? Kijk op derondevenen.ouderslokaal.nl voor meer informatie of mail via info@ouderslokaal.nl.MijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde ronde venengemeente de ronde venennatuurbelevingnme centrum de woudreusrtv ronde venenspeelwoud wilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×