Provinciale staten utrecht wil nieuwe verkenners

Regio – Provinciale Staten van Utrecht willen met twee nieuwe verkenners onderzoeken welke partijen een provinciebestuur kunnen vormen. GroenLinks en VVD nemen hierbij het initiatief. Dat is de uitkomst van een debat over het advies van informateur Anne Lize van der Stoel (VVD).

In dat advies stond dat BBB samen met VVD, CDA, ChristenUnie, Volt, JA21 en SGP verder ging praten. Het advies kreeg echter onvoldoende steun van Provinciale Staten. Van der Stoel rondt daarmee haar opdracht als informateur af.

GroenLinks en VVD verwachten woensdag in een procesvoorstel bekend te maken welke nieuwe verkenners of informateurs aan de slag gaan. Dan wordt ook duidelijk met welke partijen verder wordt gesproken.

Kijk HIER voor het debat en de bijbehorende stukken.

Foto: Provincie Utrecht

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde ronde venengemeente de ronde venengroenlinks provincie utrechtinformateurprovinciale staten van utrechtprovinciale statenverkiezingen 2023provincie utrechtrtv ronde venenvvd provincie utrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×