Hoogste punt appartementencomplex twistvlied

Mijdrecht – De vlag kan uit! Het hoogste punt in de bouw van het appartementencomplex Twistvlied in Mijdrecht is bereikt. De nieuwbouw van 50 appartementen op de locatie van de voormalige Twistvliedschool gaat volgens planning; naar verwachting kunnen alle bewoners nog voor de kerstdagen hun nieuwe woning betreden.

De bouw van het appartementencomplex geschiedt door UBA Bouw uit Uithoorn, in opdracht van HSB Bouw uit Volendam. Alles loopt volgens plan. “We zijn trots op dit mooie project”, vertelt Jan Koot, directeur van UBA Bouw. Hij vindt het belangrijk om mooie mijlpalen te vieren. Daarom wordt het personeel getrakteerd op friet en snacks.

“We begonnen dit project in november van 2022 en in november van dit jaar hopen we alle woningen op te leveren.” Koot is vol lof over het werk. “Het steigerwerk ziet er ordelijk uit, er wordt veilig gewerkt en de afstemming tussen de mensen op kantoor en de mensen op de bouwplaats loopt heel goed’’, zegt hij. “Daarnaast is er zeer goede communicatie met de omgeving; bij zo’n project in een woonwijk moet je rekening houden met de buren van de bouwplaats. Dat gaat hier heel goed; er zijn afspraken gemaakt met buurtbewoners en met de naastgelegen moskee. Ook daar kunnen we trots op zijn.”

Opvallend is het grote aantal jonge timmerlieden. “Op deze bouwplaats is de verhouding jonge mensen en ervaren timmerlieden misschien wel 50/50”, vervolgt Koot. “Wij vinden het belangrijk voortdurend te investeren in jonge vakmensen en hen op te leiden door onze erkende leermeesters. Ons mooie vak leer je in de praktijk. Bovendien is dit voor jonge medewerkers een mooi project om aan te werken; hier komen ook allemaal jonge mensen te wonen.”

Ook Camiel Honselaar, directeur van HSB Bouw, is trots. “Hier staan straks 50 volledig energieneutrale appartementen”, zegt hij. “Meer dan de helft is sociale huur voor Cazas Wonen en wordt straks verhuurd. De overige woningen zijn betaalbare koopwoningen en deze zijn door ons inmiddels verkocht. Centraal in dit gebouw realiseren we een atrium waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit project wordt een fijne woonlocatie voor vele jonge mensen en geeft zo een mooie impuls aan de woningmarkt.”AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscazas wonende ronde venengemeente de ronde venenrtvronde venensociale huurwoningenvolkshuisvestingwoningbouwwoningcrisis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×