Fietsrotonde ambachtsherensingel/prinses margrietlaan klaar

Mijdrecht – De werkzaamheden op de kruising van de Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan in Mijdrecht zijn afgerond. De kruising, waar de eerste fietsrotonde van De Ronde Venen ligt, is sinds eind vorige week weer open voor verkeer. Ook het werk aan de Dokter van den Berglaan is klaar zodat verkeer vanaf de Dukaton over de Dokter van den Berglaan, de Kerkvaartbrug naar de Prinses Margietlaan kan rijden.

De komende twee weken wordt gewerkt aan de Dr. J. van der Haarlaan. Deze weg is tussen 30 mei en 15 juni afgesloten voor doorgaand verkeer.

De kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan is al langere tijd bij gebruikers een doorn in het oog. Veel verkeersdeelnemers vinden de kruising onoverzichtelijk en niet vriendelijk voor fietsers. Om rechtdoor te gaan moet de kruising vanuit sommige richtingen twee keer worden overgestoken. Ook de verhoging in de weg ervaren gebruikers als zeer vervelend.

Met de nieuwe inrichting is een overzichtelijke een gelijkwaardige kruising ontstaan. Uitzondering vormt de fietsrotonde die op de kruising ligt. Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit): ,,Fietsers die daarop rijden hebben voorrang op het overige verkeer, dat is ook duidelijk aangegeven met haaientanden op de weg. De fietsrotonde wordt op een later moment voorzien van een rode coating om duidelijk onderscheid te maken met de rest van de kruising. Voor fietsers ontstaat met de rotonde een veilige en overzichtelijke situatie om door te rijden. Ander verkeer moet de fietsers eerst voorrang verlenen voordat het door kan rijden. De verhoging die in de kruising zat is verwijderd.’’

De werkzaamheden aan de kruising hebben langer geduurd dan de bedoeling was. Vijselaar: ,,Dat is natuurlijk heel vervelend voor bewoners en ondernemers geweest, zij moesten daarom langer omrijden dan de bedoeling was. We hebben over het uitlopen van het werk een pittig gesprek gehad met de aannemer. Daarom is ook op Hemelvaartsdag doorgewerkt om het werk zo snel mogelijk af te ronden.’’

Op de foto: De nieuwe kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan. De fietsrotonde wordt op een later moment van een rode coating voorzien.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsde ronde venendokter van den berglaan mijdrechtdr van der haarlaan mijdrechtfietsrotondegemeente de ronde venenkruising prinses margrietlaan ambachtsherensingelMijdrechtmobiliteitrtv ronde venenwethouder anja vijselaar


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×