Ivn-slootjesdag op 10 juni a.s. in mijdrecht

Mijdrecht – Op zaterdag 10 juni a.s. is de Slootjesdag bij IVN De Ronde Venen & Uithoorn. Een leuke waterexcursie bij de sloot die van 13:00 tot 17:00 uur wordt gehouden in het Wickelhofpark in Mijdrecht. Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Oosterlandweg (naast Oosterlandweg 16, Mijdrecht).

Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Je bent welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven? Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.

Met schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen. En de gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor alle leeftijden? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursie en kom naar het Wickelhofpark in Mijdrecht. Op de dag zelf doe je je laarzen aan en als je zelf een schepnet hebt, neem dat dan mee.

Neem voor meer Informatie per e-mail contact op via slootjesdagen@ivn-drvu.nl.AbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde ronde venengemeente de ronde venenivn de ronde venen en uithoornivn natuurgidsnatuureducatiertv ronde venenwickelhofpark mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×