Kinderen tot 12 jaar volgend jaar gratis met ov

Kinderen tot 12 jaar kunnen volgend jaar gratis met de bus en tram reizen in de provincie Utrecht. Dit hebben vervoerders QBuzz en Syntus Utrecht besloten. Ook blijft de prijs van een kaartje voor de bus en tram hetzelfde.

Tot nu toe mochten kinderen alleen in de schoolvakanties gratis reizen, maar vanaf 2024 kan het dus iedere dag. Om het ouders zo makkelijk mogelijk te maken hebben kinderen ook geen apart vervoerbewijs meer nodig. Voorwaarde is wel dat een volwassene meereist.

De provincie Utrecht is blij met de proef: “We willen meer mensen in ons openbaar vervoer verwelkomen. Jong geleerd is oud gedaan: kinderen die onze bussen en trams leren kennen, kiezen later ook vaker voor het ov,” aldus gedeputeerde André van Schie.

Ook wordt het ov in de provincie volgend jaar niet duurder. Volgens de provincie zou de prijs voor de bus en tram eigenlijk 12% hoger moeten worden door inflatie. Maar door geld dat staatssecretaris Heijnen naar aanleiding van een Tweede Kamermotie van Mirjam Bikker beschikbaar stelt, hoeft de prijs komend jaar niet omhoog.

Bron: RTV Utrecht Foto: Syntus Utrecht



Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×