Proef gratis OV 66-plussers met klein inkomen verlengd

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat ook ouderen in de gelegenheid zijn om sociale contacten te onderhouden en bewegingsvrijheid hebben. Daarom verlengt de provincie de proef met gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs in 2024. Hiervoor is € 1 miljoen beschikbaar gesteld.

Ouderen met een inkomen van maximaal € 22.200 kunnen vanaf 1 januari 2024 gebruikmaken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen deze ouderen met dit abonnement gratis reizen met de buurtbus, flex-diensten, en tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Reizen kan doordeweeks na 09:00 uur en in het weekend de hele dag. De actie loopt tot 31 december 2024.

Het initiatief voor deze actie komt uit het coalitieakkoord “Aan de slag voor Utrecht” waarmee de provincie vervoersarmoede wil aanpakken. Gedeputeerde André van Schie: “Vervoersarmoede aanpakken betekent onder meer dat we iedereen een goed toegankelijk openbaar vervoer willen bieden. Dus ook voor ouderen met een krappe beurs. Uit de enquêtes blijkt dat de deelnemers tevreden zijn over de proef en minder eenzaamheid ervaren. We willen ervoor zorgen dat ouderen met een krappe beurs kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. De pilot gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs maakt daar onderdeel van uit.”

Provincie Utrecht heeft ook voor 2024 een financiële bijdrage van € 1 miljoen beschikbaar gesteld. Zo kunnen vele deelnemers verblijd worden met een gratis OV-abonnement. Het aantal abonnementen dat wordt uitgegeven is beperkt, dus wordt ouderen gevraagd om zo snel mogelijk een aanvraag te doen. (op = op).

Ouderen met een laag inkomen die in 2023 al gebruik maakten van vrij reizen, hebben een mail ontvangen waarin staat hoe het OV-abonnement verlengd kan worden. Op deze manier kunnen zij ook dit jaar weer gebruik maken van het Utrechtse openbaar vervoer.

Aanmelden voor een gratis abonnement kan op www.gratisreizenouderen.nl. Op de website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het aanvraagformulier moet worden ingevuld. Ouderen die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomstenverklaring bij de Belastingdienst, kunnen contact opnemen via telefoonnummer (0475) 772 189.

Kijk voor meer informatie op www.gratisreizenouderen.nl of bel met telefoonnummer (0475)  772 189.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsRegiogratis ov abonnement 66 plussers

Meer in dossier gratis ov abonnement 66 plussers

Meer in dossier gratis ov abonnement 66 plussers


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×