Vijf vervoerders willen ov-concessie provincie Utrecht

Vijf vervoerders willen het openbaar vervoer in de provincie Utrecht verzorgen vanaf 2025 tot en met 2035. De provincie laat weten dat Arriva, EBS, Keolis (moederbedrijf Syntus Utrecht), Qbuzz en Transdev inschrijvingen hebben ingediend voor de aanbesteding van de twee concessies voor het Utrechtse openbaar vervoer.

Met zo’n concessie heeft een vervoerder het alleenrecht openbaar vervoer te verzorgen in een bepaald gebied gedurende een vastgestelde periode. In juli 2023 startte de provincie de aanbesteding voor twee Utrechtse ov-concessies: Utrecht Binnen (bus en tram in de stad Utrecht en omgeving) en Utrecht Buiten (bus in het westelijk en oostelijk deel van de provincie, inclusief de stad Amersfoort).

“Ik ben erg blij dat er vanuit de markt zo veel interesse is voor de aanbesteding van het Utrechtse openbaar vervoer”, schrijft gedeputeerde AndrĂ© van Schie (Mobiliteit) in een memo aan de Provinciale Staten. “De komende tijd gaan deskundigen beoordelen welke twee vervoerders binnen het beschikbare budget het beste openbaar vervoer voor de Utrechtse reiziger bieden en dus de concessies mogen gaan uitvoeren.” De provincie verwacht in juni dit jaar een besluit te nemen over de toekenning van de concessies.

Bron: RTV UtrechtAlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsov concessie

Meer in dossier ov concessie

Meer in dossier ov concessie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×